Национальная Рада по Вопросам телевидения и Радиовещания против вещания "Росийских телеканалов". Первые шаги...

  • Отзывы :0
  • Просмотров: 3388
  • 0
Новини з "НАЦІОНАЛЬНА РАДА З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА РАДІОМОВЛЕННЯ" від 22 серпня 2014. Виробники медіа-плеєрів погодилися прибрати із заводської прошивки свого обладнання програмне забезпечення, яке надає доступ до нині заборонених каналів. Інформація з офіційного сайту:

Національна рада звернулася листами до виробників медіа-плеєрів з вимогою припинити встановлення на заводському обладнанні програмного забезпечення, яке надає доступ до заборонених каналів. Протягом доби компанії-виробники мають вжити заходів і письмово повідомити про них регуляторний орган.

Результати проведеного Національною радою моніторингу засвідчили, що пристрої компаній «iNeXT Europe LTD» ( тм iNeXT ),  ТОВ «Телекомунікаційні технології», ТОВ «Інфомір» (тм Aura HD, MAG) мають заводське програмне забезпечення, що дає доступ до серверів, з яких незаконно ретранслюються українські, російські, а також іноземні програми, зміст яких шкодить інформаційній безпеці держави. Таким чином розповсюджуються заборонені ухвалами Окружного суду міста Києва і рішеннями Національної ради відверто ворожі і пропагандистські російські телеканали «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ» тощо. 

Крім того, зафіксовано розповсюдження таких іноземних програм, як Discovery Communication, Viasat, Eurosport, FOX International, MTV Network, National Geographic й інших, що є порушенням законодавства у сфері авторського і суміжних прав.

Загалом така незаконна діяльність компаній містить ознаки злочинів, передбачених статтями 110, 161, 382, 436 Кримінального кодексу України. Це - злочини проти основ національної безпеки України; порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань й за іншими ознаками; невиконання судового рішення; пропаганда війни.

Відтак Національна рада вимагає від компаній припинити порушувати чинне законодавство України і не провадити незаконної провайдерської діяльності.

 
Оставить отзыв  ↓
 
Ещё никто не оставил отзывов.